ART IS FUN… OUR GALLERY IS THE EXTENDED VERSION OF YOUR LIVING ROOM

Rovataink:

Tartalomjegyzék erről az oldalról:

Colin Foster – PAF – Valkó László

Visszaugrás a navigációra
Az oldal cikkei bevezetőkkel:

Colin Foster – PAF – Valkó László

Tisztelettel meghívjuk Önt és partnerét
2018. május 25-én 19 órára az Art Salon Társalgó Galériába
Colin Foster szobrászművész
PAF – Pintér András Ferenc festőművész és
Valkó László festőművész
csoportos kiállításának megnyitójára.

Colin Foster, PAF és Valkó László mindhárman olyan művészek, akik saját médiumuk ’dobozán’ kívül gondolkoznak, állandó igényük van alkotói eszköztáruk bővítésére, sokszor az adott médiumon kívüli, attól idegen alapanyagok integrálásával és átértelmezésével. A három különböző alkotói világ most az Art Salon Társalgó Galériában találkozik. Legfrissebb műveiket mutatják be a csoportos kiállításon, amely kísérletet tesz az eltérő művészi szemléletek, művészeti ágak, generációk közti diskurzus megteremtésére.

Colin Foster (1954-) Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész Angliában született, 30 éve Magyarországon él és alkot. Sajátos technológiával dolgozik: műgyantából, műanyagból öntött mesterséges, ipari formákból természetelvű szobrokat készít. A legkülönbözőbb alapanyagok öntvényeinek egymásra halmozásával az identitás és történet nélküli tárgyaknak új kontextust teremt, ahol a mesterséges alkotóelemek egy organikus formavilágban egyesülnek.

PAF (1980-) festészetében a harsány kolorit, az anyagokkal való kísérletezés, és a markáns faktúrák dominálnak. A gesztusfestészeti elemek mellett képein gyakran a geometriai absztrakcióra jellemző formák is megjelennek, amelyek mintegy strukturálják a különböző festék- és más felhasznált anyagok elegyéből létrejövő képteret.

Valkó László (1946-) Munkácsy Mihály-díjas festőművész pályája során a hagyományos festészeti eszközökön túllépve vizsgálja és transzformálja a képi-, kompozicionális konvenciókat. Visszatérő tematika többek között a tájkép, valamint az absztrakció és az emberalak viszonya. Festményei alapjául gyakran ’kész’ képek (fotók, digitális printek) szolgálnak, amelyeket festői és grafikai elemekkel kombinál, tovább árnyalva ezzel az adott téma vagy tárgy jelentésrétegeit.

A tárlat megtekinthető 2018. június 29-ig minden hétköznap 11 és 18 óra között, ettől eltérő időpontban egyeztetés alapján várjuk látogatóinkat.

Visszaugrás a navigációhoz