PAF: INSIDE OUT

POP-UP kiállítás

Megnyitó: 2019. szeptember 27. péntek, 19 óra

A kiállítás megtekinthető 2019. október 4-ig, minden hétköznap 11-18 óra között, ettől eltérő időpontban egyeztetés alapján állunk látogatóink rendelkezésére.

 

PAF (Pintér András Ferenc) „F(R)ACTURE” című tavaszi tárlatának gerincét olyan alkotások jelentették, amelyek újfajta vizuális eszközökkel vizsgálták a gesztus alapú-, és a geometrikus absztrakció polemikus viszonyát. Az új képek komplex térisége, markáns felületei és harsány színeinek dinamikája számos új kérdést vetnek fel PAF festészete kapcsán, amelyeket az „INSIDE OUT” című pop-up kiállítás keretében szeretnénk részletesen megvitatni.

A kollázs és a dekollázs technikáját alkalmazó művek felvetik a lenyomat, a negatív tér problematikáját, a zsúfolt kompozíciók, az alakzatok nehezen feltérképezhető rétegződése pedig a mélység illúzióját keltik a nézőben. Mindehhez a felszín konkrétságát erőteljesen hangsúlyozó, ipari anyagokban gazdag faktúrák társulnak. Az anyagok érzékiségének dominanciája, a szabálytalan formák bizonytalan körvonalai egy sajátos, töredékes geometriát eredményeznek, ami új jelenség PAF művészetében.

A szeptember 27-én nyíló pop-up kiállításon bemutatjuk az eddig még nem látott, legfrissebb PAF munkákat, és festészetének új motívumait vizsgáljuk.